Tuesday, March 23, 2010

Rustic Style House Plan on Volga River, Russia







Volga House was designed by architect Peter Kostelov in the Konakovsky District of Tverskaya region, Russia. This modest yet modern rustic style house plan proves that modern, functional living doesn’t have to be all glitz and glam. Quite the opposite, this countryside home is very down to earth both in its look and feel. Starting with the exterior, the home’s wood-clad facade is a collage of assorted wood types and colors, dotted with variously shaped windows and timber-shuttered openings. The simple shape of the house translates to a straightforward layout inside, arranging living spaces across its three storeys. The main floor welcomes you into a large, open concept-space with a kitchen, living/dining area, and a sunny veranda that offers indoor-outdoor living. Up the open staircase, the second floor features bedrooms, bathrooms and dressing rooms. Up on the third level you’ll find a studio, sauna, another bathroom and a summer veranda overlooking the countryside and the Volga River. Peter Kostelov
via Arch Daily
photo credit: Alexey Knyazev


Source : trendir

Monday, March 22, 2010

Privacy Policy

Privacy Policy for http://mygreatbuilding.blogspot.com/

If you require any more information or have any questions about our privacy policy, please feel free to contact us by email at agung.lee78@gmail.com.

At http://mygreatbuilding.blogspot.com/, the privacy of our visitors is of extreme importance to us. This privacy policy document outlines the types of personal information is received and collected by http://mygreatbuilding.blogspot.com/ and how it is used.

Log Files
Like many other Web sites, http://mygreatbuilding.blogspot.com/ makes use of log files. The information inside the log files includes internet protocol ( IP ) addresses, type of browser, Internet Service Provider ( ISP ), date/time stamp, referring/exit pages, and number of clicks to analyze trends, administer the site, track user’s movement around the site, and gather demographic information. IP addresses, and other such information are not linked to any information that is personally identifiable.

Cookies and Web Beacons
http://mygreatbuilding.blogspot.com/ does use cookies to store information about visitors preferences, record user-specific information on which pages the user access or visit, customize Web page content based on visitors browser type or other information that the visitor sends via their browser.

DoubleClick DART Cookie
.:: Google, as a third party vendor, uses cookies to serve ads on http://mygreatbuilding.blogspot.com/.
.:: Google's use of the DART cookie enables it to serve ads to users based on their visit to http://mygreatbuilding.blogspot.com/ and other sites on the Internet.
.:: Users may opt out of the use of the DART cookie by visiting the Google ad and content network privacy policy at the following URL - http://www.google.com/privacy_ads.html

Some of our advertising partners may use cookies and web beacons on our site. Our advertising partners include ....
Google Adsense


These third-party ad servers or ad networks use technology to the advertisements and links that appear on http://mygreatbuilding.blogspot.com/ send directly to your browsers. They automatically receive your IP address when this occurs. Other technologies ( such as cookies, JavaScript, or Web Beacons ) may also be used by the third-party ad networks to measure the effectiveness of their advertisements and / or to personalize the advertising content that you see.

http://mygreatbuilding.blogspot.com/ has no access to or control over these cookies that are used by third-party advertisers.

You should consult the respective privacy policies of these third-party ad servers for more detailed information on their practices as well as for instructions about how to opt-out of certain practices. http://mygreatbuilding.blogspot.com/'s privacy policy does not apply to, and we cannot control the activities of, such other advertisers or web sites.

If you wish to disable cookies, you may do so through your individual browser options. More detailed information about cookie management with specific web browsers can be found at the browsers' respective websites.

Friday, March 19, 2010

Architect's and artist's apartment house at the foot of the Üetliberg by andreas fuhrimann, gabrielle hächler architects eth/bsa
















The task was to create reasonably-priced residential space with high standards of living comfort for four differently sized parties. In the processs, each party was to profit as much as possible on the one hand from the 3,000 m2 south-facing environs, and on the other from the north-facing view of the city. This determined an unconventional and complex internal organisation of the building. All four apartments are accessible via a two-storey entrance hall, each of them having their own internal staircase of one or two floors. In principle the double-storey apartments and the two roof apartments are encapsulated in each other so that the quality of the four-sided building is fully exploited. Common place and unrefined materials such as concrete, timber, wood and glvanised steel were chosen, which animated each other when combined. The precise insertion of coloured kitchens with reflective glass surfacing and the extensive coloured glass panelling of the bathroom walls contrast with the the coarse concrete and the organic patterns of the wood. The basement, the vertical stairwells and the partitioning walls between the apartment units are made of concrete cast in situ (basic shuttering). This guarentees that the fire proofing and acoustic demands set by the timber elements, which constitute most of the rest of the spatial structure, are met. The concrete core constitutes the "skeleton" of the actual wooden structure, the organic softness of which heightens the rawness of the concrete. The ceilings and the walls are made of prefabricated, isolated wooden elements of spruce. The interior surfaces consist of boxing plywood on the walls and bonded boarding on the ceilings. The construction and the dileneation of the rooms are congruous. The individual building elements and the building processes are legible. Due to their slightly polygonal geometry, the wooden elements have the characteristics of a piece of carpenter's furniture. The most striking characteristic of the galvanised sheet-metal façade is the differentiation of the form of the window openings on the north and south sides.

Source : andreas fuhrimann, gabrielle hächler architects eth/bsa

Pavilion at Riesbach harbour in Zurich by andreas fuhrimann, gabrielle hächler architects eth/bsa






The new kiosk is conceived as a pavilion amongst the trees in the listed park by the lake, as an object that is a further link in the chain of leisure amenities stretching along the lakeside landscape. In principle the aim was an integrated treatment of the façades and to largely dispense with the usual differentiation of the front and the back in order to obtain an object-like and sculptural appearance.
The new building is principally fabricated as a steel construction so as to generate lightness and transparency. To counter vandalism and dirt, insulation glass was used as a façade material because it is simple to clean and graffiti can be easily removed from it. The individual panes are coloured and more or less transparent, making the kiosk an illuminated object at night and an attraction for evening strollers. The colouring gives the pavilion a Mediterranean flair and lends it a specific identity.
Due to the polygonal form of its plan, the volume of the new building articulates external connections using simple means. The main entrance of the kiosk and the exterior forecourt for summer restaurant use are emphasised by the concave course of the façade and the orientation towards the lake. The kiosk consists of a transversable sales area that can be spaciously opened up in summer. The entrances to the public toilets are seperated from the workings of the restaurant by the specific geometry of the building and allow a good measure of social control. The polygonal building volume is not intended to be understood as a piece of formal vocabulary but as a working material that allows a soft and situative handling of space, programme and context.

Source :
andreas fuhrimann, gabrielle hächler
architects eth/bsa

Saturday, March 13, 2010

Raised Home Design – Renovated Guest Homes at Russian Resort

As part of a total resort reconstruction, which invited some of Russia’s top architects to flex their muscles, so to speak, most of the buildings here are designed by architect Totan Kuzembaev – including Red Guest Houses. Located in Moskovskaya Oblast, Russia, this unusual raised home design took center stage and even picked up a number of awards along the way. Distinctive for their vibrant red color and beach home exteriors, these guest houses are compact, lightweight homes of wood, raised to adapt to the hillside. Minimalist interiors lead out to a simple but stunning semi-circular balcony – the home’s hotspot, according to Kuzembaev, “A man always wants to climb higher; after he has climbed, he wants to sit there; and when he has sat down, he would like to have a roof over his head.” These sheltered patios provide an unmatched vantage point for the unfolding view. Totan Kuzembaev
via Arch Daily

Source : trendir








Wednesday, March 10, 2010

House in Pozuelo de Alarcón by A-cero Architects





























The house is hided behind a harmonious sculptural set of curved walls made of stone dark granite and marble travertino that seem to emerge from a big water plate arranged in the house entry.

In addition to the beauty of this structure, it offers a high grade of privacy and tact between the exterior (street) and the house. Other more, this structure goes to the back part, as a front, where is a natural, clear and kind scenery.

This block disposition and the house plot (a descending slope towards a lake) are used to distribute the house in two plants: a high floor, with exterior access, and a low floor. Both of them are looking to a wide terrace with a pergola and to the garden house.

In the high plant, we find a very wide and luminous hall provided with natural light for top skylights, and with two plates of waters dominated by two bronze lions. In addition it is used to lead to the kitchen, wine vault, dining room, lounge, office – library, and to the most private area: the principal bedroom, dressing-room, bath, interior swimming pool and small gymnasium. Also we find the stairs that descend to the low floor where there are a games lounge and a movies room, kids and guests bedrooms and the service area with two bedrooms in suite and with a wide area for the housework. All the house rooms are provided with wide large windows in a dark safety glass. These windows (that also works as doors) and a lot of house elements are completely computerized and motorized: lighting, safety, blinds, air conditioning … everything is centralized.

The high floor communicates with a terrace. In the lounge the access to outside is made by a long large window that provides a continuity sensation from the interior space to outside.

This terrace is covered by a pergola made of an aluminium structure that supports the sculptural premeditation of the building. In one of the side parts of the garden, there is a relaxation area with a pond of Buddhist inspiration.

Source : contemporist

Popular Posts

Loading...